Napi Áhítat - 2021.02.23. (Kedd)

János 8, 21-29.

21. Ismét azt mondta nekik Jézus: Én elmegyek, és kerestek majd engem, és a ti bűneitekben fogtok meghalni: ahová én megyek, oda ti nem jöhettek.

22. Mondták azért a zsidók: Avagy megöli magát, hogy azt mondja: Ahová én megyek, oda ti nem jöhettek?

23. Mondta nekik: Ti innét lentről valók vagytok, én onnét felülről való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.

24. Azért mondtam nektek, hogy a ti bűneitekben haltok meg: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok a ti bűneitekben.

25. Mondták azért neki: Ki vagy te? És mondta nekik Jézus: Az, akinek eleitől fogva mondom is magamat.

26. Sok beszélni és ítélni valóm van felőletek: de igaz az, aki küldött engem; és én azokat beszélem a világnak, amiket tőle hallottam.

27. Nem értették meg, hogy az Atyáról szólt nekik.

28. Mondta azért nekik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem amint az Atya tanított engem, úgy szólok.

29. És aki küldött engem, én velem van. Nem hagyott engem az Atya egyedül, mert én mindenkor azokat cselekszem, amelyek kedvesek neki.

Ézsaiás 44, 28.

Ki Círusnak ezt mondja: Pásztorom! ki véghez viszi minden akaratomat, és ezt mondja Jeruzsálemnek: Megépíttessék! és a templomnak: Alapja vettessék!